Oksefond – den lange

in Fond

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 3-4 kg okseben
  • ½ knoldselleri eller 5 stilke selleri
  • 1 pastinak
  • 2 gulerødder
  • 2 skalotteløg (hvis små, brug 4)
  • 1 persillerod
  • 1 bdt persillestilke
  • 2 laurbærblade
  • 1 nellike
  • 1 hvidløgsfed
  • 5 stilke timian
  • 2 dl rødvin
  • 1 skvt portvin
  • 1 tsk sorte hele peberkorn
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk hvedemel

Oksebenene rengøres og brunes (gøres nemmest i en meget varm ovn i en bradepande). Benene ligges i bradepanden og drysses med mel og tomatpure. Benene forbliver i den varme ovn indtil de er gyldne, endelig ikke sorte. Forvent ca. 30 min.

Grønstagerne rengøres og skæres groft ud. Brunes herefter i en stor gryde hvorefter ben og rsten af ingredienserne tilsættes. Blandingen dækkes med vand.

Det hele skal herefter simre i 12 timer som løbende såvel afskummes for fedt samt tilsættes vand således blandingen konstant er tildækket.

Efter den lange kogetid sies blandingen ind til en oksesuppe der koges yderligere ind under låg i ca 1-1½ time.

Du har nu en meget koncentreret og kraftfuld oksefond – brug den med omhu.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: