Gulerodssauce

in Saucer med grøntsager

Gulerodssauce er en sommersauce til enten kartofler eller blot som tilbehør til salater. Rig på A-vitamin og fedtfattig såfremt man udskifter fløde med enten soyafløde eller madlavningsfløde.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 5 gulerødder
  • 1 porre
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk persille
  • ½ dl fløde (alt. madlavningsfløde eller soyafløde)

1) Gulerødderne skrælles og skæres i stykker. Porren renses og skæres også i stykker (det hele).

2) Sauter herefter grøntsager i en gryde og tilsæt herefter grøntsagsbouillon og persille.

3) Grøntsagssaucen opvarmes til kogepunktet og koger under låg i 8 – 10 min.

4) Skru herefter ned for varmen, tilsæt fløden og blend det hele til en jævn sauce.

5) Smag herefter til med salt og peber og denne gulerodssauce er klar til servering.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: