Den perfekte brune sovs

in Klassiske saucer

Mange søger forgæves efter den klassiske brune sovs i sin oprindelige form, og ifølge engelske videnskabsmænd, er dette den perfekte opskrift på brun sovs.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • Afsmeltet fedt fra en steg eller lignende.
  • 4 dl grøntsagsvand (helst fra kål)
  • ca. 2 spsk. mel
  • Salt og peber
  • 1 tsk. mørk soyasovs

1) Steg kødstykket på en bund af halve løg, gulerødder og selleri. Når stegen er færdig, tages den sammen med grøntsagerne op af bradepanden.

2) Drys en smule mel hen over den opsamlede kødsaft og fedt. Rør til du har en slags dej (roux) og tilsæt lidt efter lidt, under omrøring, kogevandet fra kålen.

3) Sørg for at al kødsaft og bundfald fra bradepanden bliver ordentlig opløst.

4) Smag så til med salt og en teske soya-sovs. Lad sovsen simre og koge inde til den har den ønskede konsistent – og du har den perfekte brune sovs.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: