Bolognese – den “langsomme”

in Pasta saucer

En traditionel, lækker opskrift på den klassiske Bolognese – dog med undtagelse  af kyllingelever (som den helt gamle italienske opskrift indeholder). Jo længere den simrer – jo bedre bliver den.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 hvidløgsfed – knuste
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 dl oksebouillon
  • 4 dl rødvin
  • 3 dåser hakkede tomater (a 500 g )
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk hakket persille

1) Snit og hak løg, gulerødder og selleri fint. Olien opvarmes hvorefter grønstager kommes i. Opvarmes i ca 5 min under svag varme.

2) Tilsæt hakket oksekød og brun det i gryden sammen med grøntsager. Sørg for, at alle klumper udjævnes. Herefter tilsættes bouillon, vin, dåsetomater, sukker og persille og saucen bringes i kog.

3) Når den når kogepunktet skrues ned og saucen simrer under låg i 1-2 timer hvorefter den tilsmages med salt og peber.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: