Red Curry Sauce / Rød Karry Sovs

in Asiatiske saucer

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 0,5 kg kylling uden skind og ben
  • 0,5 l kylling fond eller bouillon
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk rød karry pasta (varieres efter hvor stærk man ønsker retten – tilsæt evt. chili, hvis man ønsker det stærkere)
  • 1 stykke galanga rod (på størrelse med en stor tommel)
  • 2 stykker citrongræs
  • 10 (kaffir) limeblade
  • 1 dåse kokosmælk

1) Skær kyllingen ud i mindre stykker og brun dem på en varm (wok)pande sammen med hakket løg og hvidløg.

2) Tilsæt karry pastaen til fonden/bouillonen og rør pastaen ud i væsken,  hvorefter den tilsættes kødet.

3) Snit gulerod og peberfrugt og hak citrongræs og galanga rod groft og tilføj sammen citronblade til retten.

4) Tilsæt kokosmælk og lad det hele simre 15-20 minutter. Tilsæt evt. moget majsstivelse, hvis du ønsker en tykkere konsistens.

5) Fjern galanga rod, citrongræs og citronblade og server sammen med ris.

[info]Info[/info]

Kokosnødder, der er kokospalmens frugt, dyrkes i troperne inklusive Hawaii og stillehavsøerne. Deres anvendelsesmuligheder er mange, ligefra kokosolie og kokosmel til kokosmælk. Kokosmælk anvendes primært som smagsgiver og jævner i diverse karryretter.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: