En frisk, delikat hvidvinssauce der serveres som kold tilbehør. Finder bedst anvendelse til fisk og skaldyr. Kan evt. laves fedtfattig ved at udskifte fløde med soyafløde eller madlavningsfløde – samt mælk med skummetmælk.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 12 cl hvidvin – tør
- 12 cl fløde
- 12 cl mælk
- 1 forårsløg – finthakket
- 3 tsk smør
- 3 tsk hvedemel
1) Sauter det hakkede forårsløg i smør i en kasserolle.
2) Tilsæt hvidvin og bring det i kog hvorefter det simrer i ca. 5 minutter.
3) Tilsæt fløde og mælk – det hele og bring atter hvidvinssaucen i kog.
4) Rør herefter 3 tsk smør og 3 tsk mel i og pisk det godt sammen.
5) Lad hvidvinssaucen koge til den er tyk og krydr godt med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere mælk hvis konsistensen bliver for tyk.
6) Hvidvinssaucen er færdig og skal afkøle. Kan holde i køleskab 3-4 dage.