Grundsupper, sky & fonds

Fonden er grundlaget i de fleste sovse/saucer. Fonde er ikke særligt komplicerede at lave, men det kan tage lang tid.

Har du kogt en fond på en høne eller noget lignende, så frys resterne og du kan efterffølgende lave en fantastisk sauce på ingen tid en anden dag. Generelt kan det betale sig, at finde den største gryde frem og lave en stor potion således man har til fryseren. Bed iøvrigt gerne slagteren skære dine ben med henvisning til, at de skal bruges til fremstilling af fond – det giver det nemmeste og bedste resultat.

De fleste fonder kan reduceres for at blive mere kraftige i smagen, men pas på det kan hurtigt blive bittert. Det er værd at bemærke i fremstillingen af den perfekte fond, at rodfrugter giver en meget sødlig smag som ikke bør overdrives.

Du kan finde opskrifter på de fleste fond her: http://sovse.dk/category/fond/

Grundsupper og grundsky

Grundsupper

Ben m.m. efter opskrift koges op, afskummes og simrer ved svag varme til udkogt. Aromater efter opskrift tilsættes, så de har afgoivet deres smag ved kogetidens udløb.

Eksmpler: 

  • Oksebouillon
  • Hønsebouillon
  • Lys kalve bouillon
  • Fiskefond

[catlist name=fond]