Fiskefond

in Fond

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 3 kg fiskeben
  • 2 løg
  • 2 porrer (kun det hvide)
  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • ¼ knoldselleri
  • 1 bt. persillestilke
  • 2 håndfulde champignoner

– Skyl og vask fiskeben (helst pighvar eller tungeben) fjern blod, hoveder, og skind. Skyl derefter benene grundigt.
– Samtlige grøntsager skrælles og skylles grundigt med rent vand.
– Alle ingredienserne lægges i en stor gryde, dækkes med vand og koges langsomt i 20 minutter, skummes (fjerner fedt og skum) hver 5 minut.
– Sigt til du kun har væden tilbage. Nu har du en lækker fiskefond som du kan bruge til grund for dine sauce.
– Hvis du syntes at det smager af for lidt, kan du gentage proceduren og tilsætte fiskefond i stedet for vand.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: