[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 4-5 kg okseben
- 2 gulerødder
- 2 porrer (det hele)
- 2 løg
- 1 persillerod
- 2 laurbærblade
- ½ knoldselleri eller 5 stilke selleri
- ½ tsk hele peberkorn
- ½ tsk groft salt
- 1 skvt portvin
Oksebenene rengøres og brunes på alle sider (gøres nemmest i en meget varm ovn i en bradepande).
Alle grøntsager rengøres og skæres groft hvorefter de brunes let i en gryde tilsat lidt olie. Benene kommes herefter i og blandingen tildækkes med vand. Fonden simrer herefter i 3-5 timer under låg – den skummes af for fedt undervejs.
Herefter sies blandingen således du står tilbage med “suppen” i gryden. Du har nu en oksefond – ønsker du en mere koncentreret fond, kan du koge selve fonden videre indtil den rette smag opnås.