Jordskokkesauce

in Saucer med grøntsager

Jordskokker er en vitaminholdig grøntsag med en karakteristisk smag – næsten hen imod lakridssmag. Denne jordskokkesauce gør sig fantastisk med mørke kødretter. Såfremt man ønsker en fedtfattig jordskokkesauce kan fløde erstattes med soyafløde eller madlavningsfløde.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 300 g jordskokker
  • 1 porre
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dild

1) Jordskokker skrælles og skæres i stykker. Porren renses også og skæres i stykker.

2) Grønsagerne sauteres i en gryde hvorefter bouillon og dild tilsættes. Simrer under låg i ca. 10 min.

3) Fløden tilsættes under omrøring og saucen blendes.

4) Jordskokkesaucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: