Hvidløgssauce

in Klassiske saucer

Her en mild hvidløgssauce velegnet til såvel kød, fjerkræ og fiskeretter. Fkr.s i forbindelse med nye kartofler og en hel lakseside.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 8-10 hvidløgsfed
  • 1 løg
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 4 dl klar bouillon
  • 2-3 tsk majsstivelse

1) Pil hvidløgene og lig dem i en gryde med koldt vand.

2) Blancher hvidløgene ved at give dem et opkog. Gentag denne proces 5 – 6 gange.

3) Hak løget fint og sauter løget sammen med de blancherede hvidløg.

4) Tilsæt herefter vineddike og lad denne koge næsten væk.

5) Tilsæt herefter bouillon og lad hvidløgssaucen simre under låg i 15 min.

6) Blend slutteligt saucen og jævn den med majsstivelse så en tykkere konsistens opnåes.

7) Smag til med salt og peber og hvidløgssaucen er klar til servering.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: