[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 1 spsk olivenolie af god kvalitet
- 1 kg modne tomater
- 6 skiver panchetta
- 1 skalotteløg (hvis små, brug 2)
- 2 tsk frisk chilipeber
1) Snit et kryds i hver tomat og blancher dem i kogende vand i 1-2 minutter. Fjern herefter skindet og hak kødet fint. (Er dette for omstændigt kan hakkede dåsetomater af meget god kvalitet bruges).
2) Panchetta hakkes fint imens ovenstående laves.
3) Herefter opvarmes olivenolie og panchetta, løg og chili tilsættes. dette simrer under omrøring i 3 – 5 minutter hvorefter tomater tilsættes.
4) Saucen simrer i 5 minutter hvorefter den tilsmages med groft salt og friskkværnet peber.
En Amatriciana er en gammel italiensk klassisk pasta sauce og serveres med friskrevet parmasan.
[info]Info[/info]
Chilipeber dyrkes via chilipeber i primært Centralamerika og Caribien. Der findes mange varianter såsom Scotch bonnet, habanero og jalapeno – hvoraf habanero er den stærkeste. Chilipeber anvendes i en lang rækker retter og i særdeleshed salsaer, marinader og chutneyer.
{ 1 comment… read it below or add one }