En traditionel, lækker opskrift på den klassiske Bolognese – dog med undtagelse af kyllingelever (som den helt gamle italienske opskrift indeholder). Jo længere den simrer – jo bedre bliver den.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk olivenolie
- 2 hvidløgsfed – knuste
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 1 dl oksebouillon
- 4 dl rødvin
- 3 dåser hakkede tomater (a 500 g )
- 1 tsk sukker
- 2 spsk hakket persille
1) Snit og hak løg, gulerødder og selleri fint. Olien opvarmes hvorefter grønstager kommes i. Opvarmes i ca 5 min under svag varme.
2) Tilsæt hakket oksekød og brun det i gryden sammen med grøntsager. Sørg for, at alle klumper udjævnes. Herefter tilsættes bouillon, vin, dåsetomater, sukker og persille og saucen bringes i kog.
3) Når den når kogepunktet skrues ned og saucen simrer under låg i 1-2 timer hvorefter den tilsmages med salt og peber.