[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 500 g magert, hakket oksekød
- 150 g kyllingelever, finthakket
- 180 g spæk uden svær, finthakket
- 1 løg
- 1 skalotteløg
- 1 gulerød
- 2 stilke bladselleri
- 5 dl okse/grøntsagsbouillon
- 2,5 dl tomatpure
- 2 dl rødvin
- ½ tsk muskatnød
1) Spæk, løg, gulerød og selleri hakkes og opvarmes i smør på en stegepande. dette gøres ved svag varme i 5 – 10 min under omrøring.
2) Herefter varmes kraftigt op og der tilsættes yderligere smør – herefter det hakkede kød. når dette er brunet tilsættes kyllingelever – der røres til dette skifter farve.
3) Bouillon, tomatpure, vin og muskatnød tilsættes og smages herefter til med salt og peber.
4) Saucen kommes herefter i en stor opvarmet gryde og bringes i kog under omrøring. Herefter skrues ned og retten simrer under låg i 3- 5 timer. Hvis retten koger ind tilsættes mere bouillon.
5) Jo længere saucen koger desto bedre smager den.
Ved servering toppes denne med rigelig friskrevet parmasan af god kvalitet. Det bemærkes, at Bolognese traditionelt serveres med tagliatelle.
Bolognese er en oprindelig italiensk sauce til pasta der kan varieres i talrige versioner. Denne Bolognese stammer fra det gamle syditalien og defineres som “den rigtige” version af denne prægtige spise.