En elsket ret i Italien og af mange italienere regnet som det ultimative “fastfood”. Lynhurtig at lave og meget stor i smag såfremt man har fokus på, at søge råvarer i meget høj kvalitet. Serveres med alle typer pasta.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 1000 g flåede tomater
- 2 spsk olivenolie – god kvalitet
- 1 løg
- 1 bdt frisk basilikum – både blade og stilke
1) Olien opvarmes moderat i en gryde og det finthakkede løg tilsættes. de flåede tomater tilsættes og bringes i kog under omrøring – koger i 5 min.
2) Saucen krydres med groft salt og friskkværnet peber hvorefter det finthakkede bundt persille tilsættes.
3) Saucen koger i 1 minut og er klar til servering.
Pomodoro er en klassisk italiensk sauce der kan varieres i det uendelige. Meget simpel – men i den grad velsmagende til dampende varm spaghetti hvis man vælger sine råvarer med omhu.