Den originale, italienske betegnelse for denne prægtige ret / sauce er Pasta Funghi. En hurtig tilberedt ret med en stor, lækker smag af svampe. Serveres med penne og friskrevet parmasan ost over rygende varm pasta.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 500 g friske svampe – forskellige typer eller en bestemt type kan anvendes
- 1 dl olivenolie (god kvalitet – ekstra jomfru olivenolie)
- 1 løg (ønskes en sødere smag kan skalotteløg anvendes)
- 3 hvidløgsfed
1) Svampene rengøres grundigt – evt. med børste og rigelig vand.
2) Sauter dem herefter i ca ½ dl olivenolie på en varm pande – tag dem herefter af igen.
3) Hak løg fint og skær hvidløg i skiver. Tilsæt resten af olivenolien og sauter løg og hvidløg.
4) Tilsæt herefter svampene igen og giv retten godt med varme – evt. et ekstra skvæt olivenolie.
5) Tilsæt slutteligt lidt kogevand fra pastaen og bland herefter sammen med pastaen (kogt al dente) og rør det hele godt sammen.
6) Retten serveres med friskrevet parmasan – toppes evt. med frisk kværnet peber.