[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 200 g langtidsristede peanuts, eller halvt cashewnødder og halvt peanuts
-
8 skalotteløg, grovhakkede
-
2 chili, uden kerner
-
4 fed hvidløg,
-
3 stilke citrongræs, kun det inderste møre af stilkene, resten koges med risene, banket
-
lade
-
jordnøddeolie
-
1 dåse kokosmælk
-
4 spsk salt soya
-
4 spsk fishsauce
-
50 g tamarind, opløst i 2 dl vand
-
lille kartoffel-stor knold ingefær, revet
-
50 g palmesukker
-
saft af 1 stor, saftig lime
1) Hak løg, hvidløg, og citrongræs og steg det i en tykbundet pande i olien, til løgene er gyldne . Hæld peanuts i, og steg lidt. Kom resten af ingredienserne i, og marinaden fra saté-kødet, tilsæt lidt vand , og lad det simre i 20 minutter .
2) Kør i foodprocessor til en cremet sauce, tilsæt vand eller mere kokosmælk, hvis det er for tykt. Hvis man ikke har nogen mose-knusemaskine, så bruger man peanutbutter i stedet og hakker alle ingredienserne meget fint før de kommer i saucen, Peanutbutter skal først tilsættes når løg osv. er stegt. Peanutsaucen serveres til i små skåle til at dyppe i.