Crudités Karry Dip

in Dip

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 1 kop græsk yoghurt (eller to kopper drænet yoghurt naturél)
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk karry
  • ½ kop mayonnaise
  • 2 spsk sød mango chutney, finthakket
  • 1 forårsløg (hvid og grøn), tynde skiver
  • hot sauce, efter smag
  • 1 tsk lime saft
  • 1 spsk frisk koriander, hakket
  • Salt og friskkværnet peber

1) Varm olien over medium varme. Hvidløgene koges forsigtigt i ca 2 minutter, indtil de dufter. Tilsæt karry og rør cirka 30 sekunder mere. Sættes til afkøling.

2) Kombiner yoghurt, karry blanding, mayonnaise, chutney, forårsløg, hot sauce, limesaft og koriander i en stor skål. Smag til med salt og peber. Sættes tildækket i køleskabet indtil den er klar til service (op til tre dage), og server med rå eller blancherede crudités* grøntsager.

Crudités er skåret eller hele små grøntsager, der kan være en forret, eller er måske mere almindeligt forekommende som appetitvækkere. De er ofte serveret med en passende dip – ranch dressing er et populært valg.

[info]Info[/info]

Mango er en tropisk frugt med sin helt egen smag og aroma. Oprindelse fra Indien men er senere blevet ført til Vestindien og Hawaii. Den søde og saftige mango er meget populær som tilbehør til bl.a. kylling, fisk, kødretter og i særdeleshed som chutney.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: