Vildtfond

in Fond

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 2 kg hårvildtben, afpuds og ureelt kød
  • 1 kg kalvekraftben
  • 1 knoldselleri
  • 3 porrer (det hele)
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 2 enebær
  • 1 kvst timian
  • 2 nelliker
  • 1 skvt portvin

1) Benene brunes (gøres nemmest i meget varm ovn i en bradepande). Grøntsager rengøres og skæres groft – brunes herefter i gryde sammen med timian. Alle ingeredienser kommes i gryden og toppes med vand således det hele er dækket.

2) Gryden bringes langsomt i kog og forbliver kogende i 2½-3 timer – der tilsættes vand løbende således det hele tiden er dækket. Ydermere afskummes vildtfonden løbende.

3) Herefter sies suppen og denne koges yderligere indtil ca- det halve er tilbage. Du har herefter en fremragende vildtfond.

[info]Info[/info]

Nelliker er tørrede, uåbnede blomsterknopper fra nelliketræet, der gror på tropiske kyststrækninger. Nellike har en sød og skarp smag, der er god i kødretter, marinader og chutneyer.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: