[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 2 kg hårvildtben, afpuds og ureelt kød
- 1 kg kalvekraftben
- 1 knoldselleri
- 3 porrer (det hele)
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 laurbærblade
- 2 enebær
- 1 kvst timian
- 2 nelliker
- 1 skvt portvin
1) Benene brunes (gøres nemmest i meget varm ovn i en bradepande). Grøntsager rengøres og skæres groft – brunes herefter i gryde sammen med timian. Alle ingeredienser kommes i gryden og toppes med vand således det hele er dækket.
2) Gryden bringes langsomt i kog og forbliver kogende i 2½-3 timer – der tilsættes vand løbende således det hele tiden er dækket. Ydermere afskummes vildtfonden løbende.
3) Herefter sies suppen og denne koges yderligere indtil ca- det halve er tilbage. Du har herefter en fremragende vildtfond.
[info]Info[/info]
Nelliker er tørrede, uåbnede blomsterknopper fra nelliketræet, der gror på tropiske kyststrækninger. Nellike har en sød og skarp smag, der er god i kødretter, marinader og chutneyer.