Gulerodssauce er en sommersauce til enten kartofler eller blot som tilbehør til salater. Rig på A-vitamin og fedtfattig såfremt man udskifter fløde med enten soyafløde eller madlavningsfløde.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 5 gulerødder
- 1 porre
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk persille
- ½ dl fløde (alt. madlavningsfløde eller soyafløde)
1) Gulerødderne skrælles og skæres i stykker. Porren renses og skæres også i stykker (det hele).
2) Sauter herefter grøntsager i en gryde og tilsæt herefter grøntsagsbouillon og persille.
3) Grøntsagssaucen opvarmes til kogepunktet og koger under låg i 8 – 10 min.
4) Skru herefter ned for varmen, tilsæt fløden og blend det hele til en jævn sauce.
5) Smag herefter til med salt og peber og denne gulerodssauce er klar til servering.