Chorizosauce er en lækker, delikat pastasauce med Chorizo. Serveres med pastatypen, rigatoni eller penne.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 250 g chorizo
- 1 løg
- 450 tomat på dåse, hakkede
- 1,5 dl hvidvin
- 1 tsk hakket chili
- 2 spsk hakket persille
- 2 spsk olivenolie
1) Skær chorizoen i skiver og hak løget fint.
2) Opvarm olien på en stegepande og svits løgene. tilsæt herefter chorizoen og steg dem i 2-3 min.
3) Tilsæt herefter tomat, vin, chili og lidt salt og peber og rør chorizosaucen grundigt sammen. Saucen bringes til kogepunktet hvorefter den skal simre under moderat varme i 20 min.
4) Chorizosaucen er herefter klar til servering. Drys persillen over den færdige ret.
[info]Info om chorizo[/info]
Chorizo er en hård, tør og godt krydret pølse fra Spanien. Normalt fremstillet af svinekød og spæk og altid meget grofthakket. Chorizoen kan både nydes rå men også bruges som ingrediens i retter hvor den tilberedes. Den italienske pepperoni pølse minder om chorizoen dog en anelse mere krydret.