Peanutsauce

in Asiatiske saucer,Dip

En lækker, delikat peanutsauce med oprindelse i det fjerne østen. Peanutsaucen kan anvendes til et væld af lækre retter – kun fantasien sætter grænser.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 200 g langtidsristede peanuts, eller halvt cashewnødder og halvt peanuts
  • 8 skalotteløg, grovhakkede
  • 2 chili, uden kerner
  • 4 fed hvidløg,
  • 3 stilke citrongræs, kun det inderste møre af stilkene, resten koges med risene, banket
  • lade
  • jordnøddeolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 spsk salt soya
  • 4 spsk fishsauce
  • 50 g tamarind, opløst i 2 dl vand
  • lille kartoffel-stor knold ingefær, revet
  • 50 g  palmesukker
  • saft af 1 stor, saftig lime

1) Hak løg, hvidløg, og citrongræs og steg det i en tykbundet pande i olien, til løgene er gyldne . Hæld peanuts i, og steg lidt. Kom resten af ingredienserne i, og marinaden fra saté-kødet, tilsæt lidt vand , og lad det simre i 20 minutter .

2) Kør i foodprocessor til en cremet , tilsæt vand eller mere kokosmælk, hvis det er for tykt. Hvis man ikke har nogen mose-knusemaskine, så bruger man peanutbutter i stedet og hakker alle ingredienserne meget fint før de kommer i saucen,  Peanutbutter skal først tilsættes når løg osv. er stegt. Peanutsaucen serveres til i små skåle til at dyppe i.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: