Kendt fra alverdens shawarma- og kebabkøkkener.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 2 spsk tørret chili/chiliflager
- 2 dåser tomatpure (2*140gram)
- 1 fed hvidløg
- 2 dl solsikke eller raps olie – brug en olie uden for meget smag.
- 2 tsk citron saft
- 1 tsk salt
- Svits tomatpureen på en pande et par minutter og hæld det over i en skål.
- Tilsæt det tørret chili/chiliflager til den tomme varme pande og hæld derpå olien på. Lad det småkoge og knus derefter et fed hvidløg ned i. Det må ikke koge så voldsomt at det bliver meget mørkt – svag kogning i ca et lille minuts tid.
- Tilsæt nu din varme pure til blandingen i gryden og rør godt rundt.
- Tilsæt citron og salt ved konstant omrøring og efterfølgende kan du fjerne panden fra varmen.
- Opbevar i lufttæt beholder, gerne i køleskab, i minimum en uge, hvorefter den er klar til brug.