Hollandaisesauce

in Klassiske saucer

Den klassiske hollandaisesauce – den helt traditionelle opskrift.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 225 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 spsk vand

1) Kom æggeblommer, citronsaft, eddike og vand i en skål der kan tåle vandbad. Pisk det grundigt til massen er luftig.

2) Sæt skålen i et simrende vandbad og fortsæt med at piske til en mere cremet konsistens opnås.

3) Tilsæt det smeltede smør – lidt efter lidt under konstant omrøring.

4) Fortsæt til at smør er pisket ind i hollandaisesaucen – og fortsæt inden saucen er varm.

5) Tag herefter skålen op af vandbadet, samg til med salt og peber og server straks.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: