Svampesauce med hvidvin

in Svampe

En nem svampesauce med friske svampe og hvidvin. Almindelige hvide og brune champignon kan med fordel anvendes.  Ydermere kan denne sauce laves fedtfattig ved at udskifte fløde med madlavningsfløde eller sågar soya fløde.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 250 g friske svampe
  • 1 løg
  • 2 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde (alt. madlavningsfløde eller soyafløde)
  • 1 spsk olivenolie

1) Rengør svampene grundigt.

2) Sauter svampene i en kasserolle og tilsæt herefter løg under moderat varme. Lad løg og svampe stå i 5 min over varmen.

3) Tilsæt hvidvin og skru op for varmen således saucen når kogepunktet (alkohol fordamper).

4) Tilsæt herefter fløden og lad saucen simre for moderat varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber og denne svampesauce med hvidvin er klar til servering.

 

Opskrift #2

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 500 g champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • smør til stegning
  • skal af 1 citron
  • 2 spsk. hvidvin
  • 3 spsk. fløde
  • 1 spsk. hakket persille

1) Svamepene skylles skæres i tynde skiver, og det ene hvidløgsfed pilles og hakkes.

2) Steg svampene af på en varm pande i lidt olie, og tilsæt en lille smule smør, hvidløg og citronskallen.

3) Tilsæt hvidvinen, og lad svampene ’suge’ det til sig, og gør det samme med fløden. Smag til med salt, og drys den hakkede persille over.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: