Jordskokker er en vitaminholdig grøntsag med en karakteristisk smag – næsten hen imod lakridssmag. Denne jordskokkesauce gør sig fantastisk med mørke kødretter. Såfremt man ønsker en fedtfattig jordskokkesauce kan fløde erstattes med soyafløde eller madlavningsfløde.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 300 g jordskokker
- 1 porre
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk dild
1) Jordskokker skrælles og skæres i stykker. Porren renses også og skæres i stykker.
2) Grønsagerne sauteres i en gryde hvorefter bouillon og dild tilsættes. Simrer under låg i ca. 10 min.
3) Fløden tilsættes under omrøring og saucen blendes.
4) Jordskokkesaucen varmes igennem og smages til med salt og peber.