En meget simpel, hurtig lavet men adeles sublim sauce til pasta. Serveres absolut bedst med traditionel spaghetti eller frisk båndpasta. Kan laves fedtfattig med soyafløde. Denne pastaret er fremragende tilbehør til mange kødretter ligesom den gør sig godt som tilbehør til en hel lakseside tilberedt på grill.
[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]
- 6 store løg
- 2-3 dl oksebouillon
- ½ dl fløde – gerne soyafløde som giver et mere “let” resultat
- Frisk kværnet peber
1) Skær løgene i skiver. Imens smeltes smør på en stor pande og løgene blødgøres under moderat varme.
2) Tilsæt oksebouillon og bring til kogepunktet.
3) Når pastaen er næsten færdig ved siden af tilsættes fløden og denne røres godt ud i saucen.
4) Krydr med godt med peber og kom pastaen (forinden kogt al dente) på panden. Rør det hele godt sammen under varme og server herefter direkte fra panden.