Kalvefond

in Fond

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 4-5 kg kalveben
  • 3 løg
  • 2 porrer (både det hvide og toppen)
  • 1 persillerod
  • 1 gulerød
  • ½ knoldselleri eller 5 stilke selleri
  • 2 laurbærblade
  • 2 kvst timian
  • 1 tsk hele sorte peberkorn
  • ½tsk groft salt
  • 1 skvt rødvin

1) Benene rengøres grundet for rester og andet snavs.

2) Grønstager rengøres og udskæres groft. (man behøver ikke skrælle – f.eks løgene giver en god smag når de tilsættes).

3) Hele blandingen dækkes med vand og sættes over og opvarmes langsomt til kogepunktet. Herefter skrues ned og fonden simrer i 4-5 timer – gerne længere. Vand kan evt tilsættes undervejs således ben og grøntsager altid er dækket. Fonden skummes af undervejs.

4) Fonden sies til sidst således man har suppen tilbage – og man har en pragtfuld, kraftig kalvefond. Bemærk, at man kun har 1-2 liter tilbage af denne opkog, til gengæld har man til mange retter idet denne fond er særdeles koncentreret.

Jo længere tid denne kalvefond simrer – jo kraftigere og mere intens bliver smagen.

[info]Info[/info]

Laurbærblade er laurbærtræets blanke blade. Uanset om de bruges friske eller tørre giver de en delikat smag til saucer og marinader til al slags kød.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: