Oksefond – den hurtige

in Fond

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 4-5 kg okseben
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer (det hele)
  • 2 løg
  • 1 persillerod
  • 2 laurbærblade
  • ½ knoldselleri eller 5 stilke selleri
  • ½ tsk hele peberkorn
  • ½ tsk groft salt
  • 1 skvt portvin

Oksebenene rengøres og brunes på alle sider (gøres nemmest i en meget varm ovn i en bradepande).

Alle grøntsager rengøres og skæres groft hvorefter de brunes let i en gryde tilsat lidt olie. Benene kommes herefter i og blandingen tildækkes med vand. Fonden simrer herefter i 3-5 timer under låg – den skummes af for fedt undervejs.

Herefter sies blandingen således du står tilbage med “suppen” i gryden. Du har nu en oksefond – ønsker du en mere koncentreret fond, kan du koge selve fonden videre indtil den rette smag opnås.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: