Peberrodssovs / peberrodssauce (sauce raifort)

in Klassiske saucer

Den klassiske, danske peberrodssauce.

[ing]Ingredienser og Fremgangsmåde[/ing]

  • 10 g smør
  • 3 spsk mel
  • 5 dl bouillon
  • 75 g frisk revet peberrod
  • 1 dl fløde (mælk kan bruges)

1) Lav en smørbolle (roux) og tilsæt herefter bouillon under konstant omrøring.

2) Tilsæt fløde og rør grundigt imens.

3) Lad den koge stille i 5 min. hvorefter saucen smages til med salt og peber.

4) Tag saucen af varmen og tilsæt til sidst peberrod. Peberrodssaucen er herefter klar til servering.

[info]Info[/info]

Peberrod er en stærk ingrediens – brug den med omtanke. En peberrodssauce som denne omskrift kan “sødes” med sukker og evt. en skvæt eddike.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: